Mann dømt for voldtekt og mishandling av kona

En mann i 60-årene er i Indre Finnmark tingrett dømt til seks års fengsel for å ha voldtatt og mishandlet sin kone.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen fortalte i retten at mannen utøvde vold mot henne allerede før de giftet seg i 2001, og at mishandlingen pågikk flere ganger i måneden i mange år, melder Nordlys fredag.

Hun forklarte at mannen slo henne, ofte i hodet, og ved to anledninger skal han kan knekt fingrene hennes. Kvinnen forklarte også at mannen ved tre ulike anledninger hadde slått henne så tenner løsnet. Den siste gangen var i november i fjor.

Mannen erkjente i retten å ha utøvd vold mot kona én gang, men sa det var i nødverge. Han nektet for å ha voldtatt henne.

Tingretten dømte ham til seks år i fengsel. Han ble også dømt til å betale oppreisning på 150.000 kroner for voldtekt og 90.000 kroner for mishandling.

Mannen må i tillegg betale erstatning på 9.622 kroner for lege- og tannlegeutgifter, og 24.000 kroner i fremtidige tap knyttet til tannsykdommer og utgifter til tannbehandling, melder avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus