Meny

Oslo-skole holdes fortsatt stengt etter trusler

Grünerløkka barneskole holder stengt mandag grunnet drapstrusler mot elever på Instagram. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grünerløkka skole i Oslo vil være stengt også tirsdag etter at noen drapstruet elleve elever og to lærere på Internett.

Mandag kveld var foreldrene innkalt til et informasjonsmøte etter at skolen samme dag ble stengt for andre gang på halvannen uke på grunn av trusler. Skolen har besluttet å holde stengt også tirsdag, og elevene vil få et alternativt undervisningsopplegg, skriver Dagbladet.

De nye truslene – som ifølge TV 2 retter seg mot elleve elever og to lærere ved skolen – ble fremsatt på den samme Instagram-kontoen hvor det for halvannen uke siden ble publisert en bombetrussel som førte til at skolen ble stengt.

Politiet tror et barn står bak truslene, men vet fortsatt ikke hvem.

– Vi samarbeider tett med politiet, og de har ikke klart å avdekke hvem disse truslene kommer fra. Derfor må vi ta det alvorlig, sier assisterende direktør og beredskapsansvarlig Dag Hovdhaugen i Utdanningsetaten i Oslo kommune til NRK.

Ifølge Aftenposten er det trolig snakk om et barn bosatt i utlandet, men som tidligere har bodd i Norge. Politiet tror ikke truslene vil bli gjennomført.

– Fra vår side er saken i etterforskningssporet. Skolen har selv vurdert trusselen som så stor at de velger alternativ undervisning, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus