Framstilles for varetekt etter knivdrap på Sunndal asylmottak

Politiet orienterte om knivdrapet fredag ettermiddag. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 18-årig eritreisk mann er varetektsfengslet i fire uker etter den dødelige knivstikkingen mot ei 17-årig jente på asylmottaket i Sunndal på Nordmøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under fengslingsmøtet i Nordmøre tingrett fredag fikk politiet medhold for kravet om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, de første to ukene i isolasjon, får NTB opplyst.

Ei 17 år gammel jente ble knivstukket og drept på asylmottaket i Sunndal på Nordmøre torsdag kveld.

Fra Eritrea

Knivstikkingen skjedde på Sunndal asylsøkermottak torsdag kveld. Politiet ble varslet om saken rett etter klokka 20.30, og rundt halvannen time senere ble 17-åringen, som i likhet med den pågrepne er fra Eritrea, erklært død.

18-åringen er foreløpig siktet for grov kroppsskade med dødsfølge. Den antatte gjerningsmannen stakk fra åstedet, men ble pågrepet uten dramatikk kort tid etter.

Les også: Ansatte og beboere på asylmottak dypt preget av sorg etter drapet

– Motivet kjenner vi ikke. Heller ikke relasjonen mellom de to. Det er slike ting etterforskningen skal forøke å avdekke, sa politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt under en pressekonferanse fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapsvåpenet ikke funnet

Politiet har så langt ikke funnet drapsvåpenet, og det ble fredag brukt hunder i arbeidet med å finne det politiet antar er en kniv. Den 17 år gamle jenta bodde på asylmottaket. Det gjorde ikke den pågrepne mannen.

– Vi tror han kom fra Stavanger til Sunndal i tiden før drapet fant sted, sier Nilssen, som ikke kan svare på hvor den pågrepne har opphold.

Politimesteren sier han ikke kjenner til om 18-åringen har hatt befatning med politiet tidligere.