Nærmere 10.000 har fått norsk statsborgerskap i år

Ni av ti av dem som får innvilget norsk statsborgerskap er fra ikke-vestlige land. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Ni av ti av dem som får innvilget norsk statsborgerskap er fra ikke-vestlige land. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Så langt i år har 9.800 personer fått innvilget norsk statsborgerskap. Nesten alle er fra ikke-vestlige land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av fjoråret fikk til sammen 15.200 personer innvilget statsborgerskap, melder Finansavisen.

Ni av ti av dem som får innvilget norsk statsborgerskap er fra ikke-vestlige land, ifølge tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI). Blant dem som har fått innvilget norsk statsborgerskap så langt i år er de fleste fra Afghanistan, Eritrea og Irak.

Les også: To prosent flere tvangsutsendte asylsøkere i år

Å bli norsk statsborger innebærer blant annet at man får norsk pass og kan stemme ved stortingsvalg. Det kreves at man har oppholdt seg i Norge i minst syv av de ti siste årene, og har oppholdstillatelse med minst ett års varighet. I tillegg må søkeren ha deltatt i norskopplæring og ikke være ilagt reaksjoner for straffbare forhold.

Regjeringen har foreslått å legge til et krav om at søkere også må ha bestått test i norsk og samfunnskunnskap for å få statsborgerskap. Saken er for tiden til behandling i Stortinget.

Les også: Tre av fire vil ha strengere grensekontroll

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus