Tre pågrepet etter trusler mot skoler

Politiet utenfor Greveskogen Videregående skole som ble stengt i dag etter en bombetrussel.
Politiet utenfor Greveskogen Videregående skole som ble stengt i dag etter en bombetrussel. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre personer ble onsdag pågrepet etter trusler mot videregående skoler i Vestfold og Telemark, fremsatt på mobilappen Jodel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første trusselen var rettet mot Greveskogen videregående skole i Tønsberg. Skolen ble stengt fra morgenen av. Her er en 16-årig gutt pågrepet.

16-åringen har avgitt en uforbeholden tilståelse. Gutten har opplyst til politiet at truslene ikke var ment alvorlig.

Politiet vil likevel understreke alvoret i å fremsette trusler eller trakassering via sosiale medier eller applikasjoner.

– Politiet er fornøyd med at applikasjonen Jodel selv aktivt har gått ut med at de ikke aksepterer trusler eller annet upassende innhold fremsatt via applikasjonen, sier politistasjonssjef Øystein Holt

Bombegruppen fra Oslo politidistrikt har søkt gjennom skolen med bombehund, og skolen ble frigitt av politiet ved 12.30-tiden onsdag.

Våpentrusler

Litt senere ble det kjent at Porsgrunn videregående skole også hadde mottatt en trussel. Elevene ble først bedt om å holde seg inne, men ble senere evakuert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Meldingen om trusselen kom til politiet klokken 10.03.

Meldingen handlet ifølge Telemarksavisa om at en person gikk rundt med en Glock-pistol på skolen.

«Nå har jeg planlagt tidenes terroraksjon på Porsgrunn VGS. Glocken ligger klar i sekken, bare vent, da skal de faen meg få det», lød meldingen.

Bakgrunn: Skole i Tønsberg stengt på grunn av trusler

Ikke anonym

Ifølge avisen ble trusselen lagt ut på Jodel tirsdag kveld.

– Vi har pågrepet to personer, den ene har innrømmet å ha framsatt trusselen. Vi ønsker ikke å si om de to er pågrepet på samme sted eller om de har noen tilknytning til Porsgrunn videregående, sier politistasjonssjef Annie Sandersen ved Grenland politistasjon.

Jodel la onsdag ut en melding der de skriver at folk er anonyme på appen, men at de vil samarbeide med politiet om noen fremsetter trusler, personlige krenkelser og mobbing via appen.