Meny

Flyktningstrøm forsinker vandelskontroll

Vekterbransjen sliter med at politiet har for mye å gjøre. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sprengt kapasitet hos politiet gjør at sikkerhetsbransjen må belage seg på lang ventetid for vandelskontroll av vektere. Årsaken er flyktningstrømmen inn til Norge.

– Vi har fått i oppdrag fra Politidirektoratet å prioritere søknader fra folk som skal jobbe ved mottak og lignende hvor det skal inn mindreårige asylsøkere, sier avdelingsleder Leif Sætrum ved politiets enhet for vandelskontroll og politiattester, som er lokalisert til Vardø i Østfinnmark politidistrikt, til bransjemagasinet Aktuell Sikkerhet.

– Sikkerhetsbransjen vil i løpet av onsdag be Politidirektoratet om en forklaring på situasjonen som har oppstått.

Les også: Skjerpet kontroll med ansatte i barnehager

– Lov om vaktvirksomhet pålegger sikkerhetsselskapene å vandelskontrollere alle vektere før de settes ut i jobb. Derfor er dette en trussel for rekrutteringen, sier fagsjef Runar Karlsen i NHO Service.

Daglig leder Rolf Thorkildsen i Norsk Vektertjeneste er blant dem som rammes. Han karakteriserer ventetiden som dramatisk siden vaktselskapene er pålagt å få kontrollert vandelen på kandidater før de eventuelt ansettes som vektere.

– Vi er avhengig av kjappe svar. Det er ikke rom for å måtte vente i mange uker. Normalt pleier vi å få svar innen en uke, og i enkelte tilfeller er også dette for lang tid, sier Thorkildsen.

Les også: En av to støtter fortsatt bevæpnet politi

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus