Krekars svigersønn pågrepet i politiaksjon

<p>Mulla Krekars svigersønn er én av fire personer som i forrige uke ble pågrepet av britisk politi.<br></p>
Mulla Krekars svigersønn er én av fire personer som i forrige uke ble pågrepet av britisk politi.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Mulla Krekars svigersønn er blant de fire mennene som britisk politi pågrep i en koordinert politiaksjon forrige uke, ifølge TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen, med norsk oppholdstillatelse, er én av de pågrepne som italiensk politi mener Krekar hadde kontakt med i fengselet etter at PST pågrep mullaen i mars 2012, melder TV 2.

Samtalene svigersønnen har hatt med mullaen, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, skal ha blitt avlyttet på besøksrommet i Kongsvinger fengsel.

11. november avsluttet italiensk terrorpoliti aksjonen som de kaller «Jihad on web» mot terrorgruppen Rawti Shax, som de hevder har kurdisk og sunnimuslimsk tilknytning. Ti personer er pågrepet i Nord-Italia og Storbritannia, tre personer er pågrepet i Norge, mens fire er pågrepet i Finland og Sveits. Alle er siktet for internasjonal terrorisme. Politiets etterforskning har pågått i flere år.

Krekars forsvarer Brynjar Meling har avvist at Krekar kan ha kunnet kommunisere ut av fengslet, og pekt på at han ikke har hatt tilgang til verken telefon eller internett.

Les også: Krekars påståtte terrornettverk nekter skyld

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden