Meny

To nordmenn pågrepet for terror

To norske statsborgere ble i forrige uke pågrepet i Norge siktet for deltakelse i terrororganisasjonen IS. Foto: Uncredited / Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST mistenker at de nordmennene som er bosatt i Drammen har deltatt i kamphandlinger for IS i Syria. 

– PST har pågrepet to personer. Begge personene er siktet etter straffelovens paragraf 147 d. Den ene ble pågrepet onsdag, på Gardermoen. Den andre ble pågrepet fredag ved bopel, sier Tom Hinrichsen, sjef for PST i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende. 

Begge er siktet for å ha tilknytning til terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS), og ifølge PST skal begge ha norsk statsborgerskap.  

Hinrichsen bekrefter at begge har bopel i Drammen. 

Pågripelsen som fant sted på Gardermoen skal ha skjedd da drammenseren var på veg inn til Norge. 

Se video: Hemmelige opptak fra livet under IS

– En av dem er siktet for straffelovens 147 d, som gjelder deltakelse eller forsøk på deltakelse i en terrororganisasjon. Den andre er siktet for tidligere å ha deltatt og nå for å ha forsøkt å delta, sier seniorrådgiver Martin Bernsen ved PST sentralt til lokalavisen. 

Advokat Kristen S. Fari som forsvarer drammenseren som ble pågrepet på Gardermoen onsdag i forrige uke, sier klienten stiller seg uforstående til siktelsen. 

– Min klient er varetektsfengslet i en uke, siktet for forsøk på deltakelse i en terrororganisasjon. Han forstår ikke grunnlaget for siktelsen og erkjenner ikke straffskyld, sier Fari.

Heller ikke den andre terrorsiktede innrømmer deltakelse. 

Les også: Terrorsiktet nordmann skal ha blitt pågrepet i Tyrkia

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus