Meny

Skjerpet kontroll med ansatte i barnehager

– Jo strengere vi er med å sjekke hvem som jobber i barnehagen, jo mindre sjanse er det for at det vil skje overgrep, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 1. desember skjerpes regelverket for kontroll av ansatte i norske barnehager for å forhindre at barna utsettes for overgrep.

Også personer som jobber mindre enn 14 dager i barnehage skal ha levert politiattest før de begynner i jobben.

– Alle som jobber i norske barnehager skal ha politiattest. Hvis de ikke sjekker dem, bryter de loven, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til TV 2.

Les også: Barnehageeier tiltalt for overgrep mot mindreårig i Troms

Politiattesten skal dessuten utvides til å opplyse om personen har vært involvert i saker som omfatter vold, ran, narkotika og mishandling i nære relasjoner. Barnehagene får også mulighet til å hente informasjon fra politiet om personer som allerede er ansatt.

– Jo strengere vi er med å sjekke hvem som jobber i barnehagen, jo mindre sjanse er det for at det vil skje overgrep. Selv om vi aldri kan garantere hundre prosent at det ikke vil skje overgrep, må vi gjøre alt i vår makt for å begrense risikoen, sier kunnskapsministeren.

Les også: Tidligere barnehageansatt tiltalt for overgrep mot 19 barn

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus