Meny

Anundsen har bedt om ny trusselvurdering fra PST

Justisminister Anders Anundsen har bedt PST om en ny trusselvurdering. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal komme med en ny vurdering av faren for at IS-sympatisører kommer til Norge under dekke av å være asylsøkere.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) venter nå på den nye trusselvurderingen fra PST, melder NRK.

– Med den strømmen som er nå, er det vanskelig å gjennomføre de intervjuene og registreringene det er behov for. Derfor har jeg bedt PST om å komme med en egen trusselvurdering knyttet til akkurat den problemstillingen, sier Anundsen.

Les også: Motstand mot Frp-utspill om bevæpning

Høyres Hårek Elvenes i justiskomiteen på Stortinget mener også det er viktig at PST vurderer trusselen på nytt.

– På bakgrunn av migrasjonspresset mot Norge og faren for internasjonal terror er det helt nødvendig at justisministeren ber om en ny trusselvurdering. Situasjonen er omskiftelig og må følges tett. Da må vi være forberedt på at politiet kan bli bevæpnet på nytt, sier Elvenes til NTB.

En av terroristene i Frankrike kan ha vært en syrer som ble registrert som flyktning i Hellas og Serbia i oktober. Det er imidlertid ikke brakt på det rene om passet som ble funnet ved ham, er ekte, eller om det faktisk tilhørte terroristen.

Bakgrunn: Slutt på politibevæpningen

Allerede lørdag, dagen etter terrorangrepene i Paris, fastslo PST at de ikke endrer trusselvurderingen. Sikkerhetstjenesten har imidlertid styrket bemanningen.

PST peker imidlertid på at de i trusselvurderingen fra Felles kontraterrorsenter (FKTS) i oktober vurderer det som mulig at det vil forekomme forsøk på terrorangrep i Norge.

– Trusler og oppfordringer fra blant annet IS kan påvirke enkeltpersoner eller små grupper til å gjennomføre terrorangrep. Denne vurderingen gjelder fortsatt, opplyste PST i en pressemelding.

Les også: PST har pågrepet to menn siktet for IS-tilknytning

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus