Meny

Hvit morgen for mange mandag

Snøbyger over sentrale deler av Østlandet kan føre til glatte veier fra mandag morgen, advarer Meteorologisk institutt. Illustrasjonsfoto: Magnus Aabech (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinteren er på vei. Meteorologisk institutt varsler at det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold østafjells mandag morgen.

– Nedbøren er på vei. Foreløpig har den nådd Risør, men da som regn. Det er ventet at nedbøren kommer inn over Oslo-området om et par timer, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til NTB klokken fem mandag morgen.

Johnsen sier at en nok må litt opp i høyden for at nedbøren skal komme som snø, men at det er vanskelig å vite hvor langt opp en må før det blir hvitt på bakken.

Ifølge OBS-varselet som ligger ute på Meteorologisk institutts nettsider kan det lokalt bli vanskelige kjøreforhold i Oslo og Akershus under cirka 200-300 meter på grunn av snø. Nedbøren går over til regn og sludd i løpet av dagen. Høyere opp ventes det snø det meste av dagen, går det frem av varslet.

Les også: Været vil svekke asylstrømmen

Det meldes også om vanskelige kjøreforhold på grunn av snø, snøfokk og vind i fjellområdene i store deler av Sør-Norge. Mandag morgen opplyser Vegvesenet at det er kolonnekjøring både på Hardangervidda, Haukelifjell og Vikafjellet på grunn av uvær.

Sjekk været der du er

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus