Meny

Kjetil har plukket søppel i over 20 år, nå får han sin egen statue

Etter 20 år med innsats for å holde Sortland sentrum rent, skal Kjetil Paulsen foreviges i en statue av bronse. Foto: Gaute Bergsli / Vesterålen Online

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 20 år med utrettelig innsats for å holde Sortland rent, får nå byens renholder Kjetil Paulsen en egen statue i bronse på torget. 

– En hverdagshelt som symboliserer grasroten, tilstedeværelsen og den levende kontakten med Sortlandsbefolkning, sier initiativtaker og medlem i komiteen «La oss hedre Kjetil Paulsen», Ken Rune Hansen, til ABC Nyheter. 

Det var Vesterålen Online som først omtalte gladsaken. 

På en pressekonferanse fredag offentliggjorde komiteen at Paulsen skal få en statue i helfigur. 

– Han har holdt Sortland rent på en måte som ingen andre enkeltpersoner vil kunne ta over etter. Kjetil har gjort jobben på en måte som mangler sidestykke. Han har fungert som et bindeledd mellom mennesker og alle kjenner Kjetil, sier Hansen. 

Statuen av Paulsen vil være Sortlands første helstatue.

– En statue er en konkret og synlig måte å hedre et menneske på. Kjetil kjefter og smeller på at folk hiver fra seg mye forskjellig og har hatt en oppdragelseseffekt, samtidig som han alltid er i godt humør og sprer glede. 

Facebook-gruppen «La oss hedre Kjetil Paulsen» ble startet opp i september og teller 1559 medlemmer. Etter planen skal komiteen samle inn penger via gruppen, og i et spleiselag mellom næringsliv, privatpersoner og offentlige midler.

– Komiteen har ikke fem flate øre, men vi er trygge på at vi skal komme i havn med finansieringen, sier initiativtakeren. 

Les også: Lenin-statue blir Darth Vader-monument

Ifølge avisen er kunstneren Anne-Kiristi Thoralvsdatter Lind engasjert for å lage en bronsestatue av Paulsen. 

Statuen skal reises i 2016 i forbindelse med Sortland Jazzfestival 24. september.

Les også: Ordføreren takker nei til millionlønn for å hjelpe kommunen

I 2008 ble Paulsen kåret til årets sortlending av SortlandsAvisa foran blant andre Lars Saabye Christensen. 

På Facebook skriver en av medlemmene: «Uten Kjetil hadde Sortland vært en svinesti, han gjør en kjempejobb». 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus