Italiensk politi hevder Krekar kommuniserte fra cella

Mulla Krekar anker dommen på halvannet års fengsel for trusler, opplyser Krekars forsvarer, Brynjar Meling, til NRK.
Mulla Krekar anker dommen på halvannet års fengsel for trusler, opplyser Krekars forsvarer, Brynjar Meling, til NRK. Foto: NTB scanpix

Italiensk politi mener de har bevis for at mulla Krekar har kommunisert fra fengselet. Ledelsen ved Kongsvinger fengsel mener derimot Krekar vanskelig kan ha kommunisert fra cella.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi sitter på bevis som viser at mulla Krekar har kommunisert fra cella både muntlig, skriftlig og via internett, sier Italias anti-terrorsjef Franco Roberti til TV 2.

Det er ikke kjent hvilken fengselsperiode han da snakker om.

– Selv om han var i fengsel, tillot de ham å bruke internett og alle informasjonsverktøy. Han kunne enkelt lede organisasjonen via internett, sier Roberti.

Les også: Meling: – Krekar avviser anklagene

Kongsvinger fengsel har 72 plasser med høy sikkerhet og 48 med lav sikkerhet. Det er landets eneste fengsel bare for utlendinger. Krekar har vært plassert i avdelingen med høy sikkerhet, opplyser assisterende fengselsleder Anne Egeberg til NTB. Der har de innsatte ikke tilgang til internett, verken på cella eller i fellesområdene.

– Bare de som er i et utdanningsløp, kan ha begrenset tilgang i forbindelse med det faget de holder på med, sier Egeberg.

Les også: Eksperter i tvil om anklagene mot Krekar

Fangene er også underlagt brevkontroll. De har 20 minutter ringetid i uka, med kontroll, og kan få besøk. Disse må imidlertid forhåndsgodkjennes.

Egeberg ønsker ikke å uttale seg om mulla Krekars muligheter til å kommunisere med personer utenfor fengselet.

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i, sier hun.

Krekar ble løslatt fra fengsel i januar i år. 30. oktober ble han igjen dømt i Oslo tingrett til ett og et halvt års fengsel for trusler. Han vil anke dommen.

SE VIDEO: Meling: Krekar mener siktelsen ikke har grunnlag i virkeligheten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus