Meny

Meling: – Krekar avviser anklagene

– Krekar mener siktelsen ikke har grunnlag i virkeligheten, sier forsvarer Meling. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekar avviser den nye siktelsen mot ham og mener den ikke har noe grunnlag i virkeligheten, sier forsvarer Brynjar Meling.

Italiensk terrorpoliti hevdet torsdag at Najmuddin Faraj Ahmad, som kaller seg mulla Krekar, er leder for en ny terrororganisasjon med tilknytninger til Den islamske staten (IS).

– Han tar etterforskningen med stor ro og avventer bevisfremleggelse. Han reagerer på at dette blir framstilt som noe nytt, og så er det bare gammelt oppgulp, sier Krekars forsvarer advokat Brynjar Meling til NTB.

Les også:  Eksperter i tvil om anklagene mot Krekar

Det påstås at Krekar er en del av ett nytt terrornettverk, men Meling sier dette handler om gruppen Rawt, som han har forklart seg om en rekke ganger tidligere til norsk politi.

– Hvis det er anklager om ting han har gjort i Norge, skal det føres for retten i Norge, og ikke i Italia, sier Meling og legger til at han mener vilkårene for en eventuell utlevering ikke er til stede.

Bakgrunn:  Mulla Krekar kan bli utlevert til Italia

Når mulla Krekar fredag framstilles for varetekt blir dette 55. gang han møter i en norsk rettssal, noe som ifølge Meling tar på.

– Han så slutten på den saken han er dømt for nå, så kommer det en ny varetekt. Så jeg har stor forståelse for hans oppfatning av at dette er politisk motivert, sier Meling.

– Jeg tror ikke mulla Krekar er en mann som frykter så veldig mye, sier Meling på spørsmål om Krekar frykter hva som kan skje. 

Les også:  Stortingspolitikerne vil gjerne sende Krekar til Italia

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus