Bombetrussel mot barneskole i Oslo

Grünerløkka skole har mottatt en bombetrussel og holdes stengt fredag.
Grünerløkka skole har mottatt en bombetrussel og holdes stengt fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Grünerløkka barneskole holder stengt fredag etter at det har kommet en bombetrussel mot skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er nødt til å ta dette alvorlig, sier rektor ved skolen Ellen Luhr til NTB. Om hun mener trusselen er reell eller ikke, ønsker hun ikke mene noe om.

Det var en lærer ved skolen som fanget opp trusselen på Instagram i helgen. Politiet har siden gjort forsøk på å finne fram til avsender av meldingen, men det har så langt ikke lykkes.

Oslo politidistrikt bekrefter at de etterforsker en trussel mot Grünerløkka skole.

– Vår vurderingsgruppe har vurdert trusselen som uspesifikk, skriver politiet på Twitter.

– Politiet prøver å finne fram til avsenderen av trusselen om sprenging. De sier at slike anonyme trusler kommer innimellom, sier Ellen Luhr.

Meldingen gikk ut på at skolen skulle sprenges fredag. Utdanningsetaten og politiet ble varslet, før skolen ved 14-tiden torsdag fikk beskjed om at de skulle holde stengt dagen etter.

I en sms til foresatte skriver skolen at politiet vurderer at det er lite sannsynlig at trusselen vil bli iverksatt, men at elever og ansatte fredag morgen blir holdt unna bygget.

«Alle elever møter på Dælenenga klokken 08.30. De må ha med mat og drikke og ha på godt og varmt tøy – det skal regne! Skoledagen vil vare fram til klokken 13», skriver skolen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden