Fant bensinkanne på åstedet i Hemsedal

Hele kjøkken- og administrasjonsbygningen ved Hemsedal statlige mottak brant ned natt til onsdag. Årsaken til brannen er fortsatt ukjent.
Hele kjøkken- og administrasjonsbygningen ved Hemsedal statlige mottak brant ned natt til onsdag. Årsaken til brannen er fortsatt ukjent. Foto: Hallingdølen Line Sandvik / NTB scanpix

En bensinkanne er funnet på branntomta ved asylmottaket i Hemsedal. Politiet etterforsker funnet, men sier det kan ha en naturlig forklaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den er en av de tingene som vi nå undersøker som en del av etterforskningen, sier lensmann Inger Lill Lanes ved Gol og Hemsedal lensmannskontor til Dagbladet.

Hun presiserer at politiet ikke har noen spesiell mistanke om at brannen er påtent, men sier de etterforsker bredt i lys av asylbrannene i Sverige.

– Det kan helt fint være naturlige forklaringer til at den lå der, sier Lanes.

Jerrykanna ble funnet onsdag og er nå beslaglagte av politiet. Den lå tilsynelatende utenfor bygningsmassen.

Ukjent brannårsak

Mottaksleder Gry Herland tror også at bensinkanna kan ha en naturlig forklaring.

– Det har stått alt fra snøfresere til gressklippere inne på lagerrommet, så det er absolutt ikke utenkelig at det kan ha stått en bensinkanne der også, sa hun da kanna ble funnet onsdag.

Selve brannstedet var halvannen dag etter brannen fortsatt for varmt til at kriminalteknikere fra Kripos kommer til.

– Krimteknikere har vært på åstedet i dag, og de har vurdert det slik. De skal komme igjen i morgen, sier lensmannen til NTB.

Etterforskningen har pågått for fullt torsdag.

– Vi prøver å kartlegge så mye som mulig og så fort som mulig. Vi har gjort vitneavhør. Årsak til brannen, om den er påsatt eller om det skyldes en elektrisk feil, er for tidlig å si, forklarer Lanes.

Ingen skadd

162 beboere ble evakuert da kjøkken- og administrasjonsdelen ved mottaket sto i full fyr natt til onsdag. Ingen ble skadd i brannen. Kjøkkenet var ikke i drift, men ble brukt som lager.

Mottaket har vært i drift i seks år, og drives av VAM AS. I tillegg har kommunen fått tre nye mottak i forbindelse med flyktningkrisen i høst. Det har gjort at den lille fjellkommunen med omtrent 2.400 fastboende nå har cirka 600 asylsøkere bosatt i kommunen, opplyser Dagbladet.

Les også: Politiet gransker teledata og bussreiser etter brann på asylmottak

Personvernpolicy