Meny

43 enslige asylbarn forsvunnet for myndighetene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt i år har 45 enslige mindreårige asylsøkere forsvunnet fra norske omsorgssentre og asylmottak. Kun to har kommet til rette igjen.

Blant dem som fortsatt er forsvunnet, er sju under 15 år, mens 36 er under 18 år, skriver Adressa.

Bufetat region Øst, som har ansvaret for de minste asylbarna under 15 år, er overrasket over at det ikke er flere som forsvinner.

– Med tanke på den ekstreme økningen i ankomster, synes vi dette er et relativt lavt tall, sier seksjonssjef for fagstaben i Bufetat region Øst, Anne Karin Mullally, til avisen.

Les også: Anundsen: – Svensk grensekontroll kan ha positiv effekt

Antallet forsvinninger har ikke vokst i takt med den økte tilstrømmingen i enslige mindreårige asylsøkere til Norge. I mottakene og i Kripos ses det imidlertid med voksende uro på forsvinningene.

– Vi har etterretningsopplysninger om kjente seksuallovbrytere som har oppholdt seg ved mottakssentre, både ved ordinære mottak og ved mottak for enslige mindreårige, sa Vigleik Antun, assisterende sjef for Kripos, til Aftenposten tirsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus