Politiet tror asyl-hærverk kan ha vært rasistisk motivert

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hærverket mot asylmottaket i Stjørdal i Nord-Trøndelag natt til søndag kan ha vært rasistisk motivert, tror politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Hegra i Stjørdal kommune ble det tidligere aldershjemmet Hegratunet, som kan være aktuelt å ta i bruk som asylmottak, natt til søndag utsatt for skadeverk.

Politiets teori er at hærverket kan ha vært rasistisk motivert, og at gjerningsmennenes plan var å tenne på bygget, melder TV 2.

Sprinkleranlegget var tappet for vann, vasker i kjelleren var tettet slik at det ble oversvømmelse, og brannvarslere var fjernet. Politiet vet ikke hvem som står bak og er interessert i tips.

– Vi har tre teorier vi jobber ut fra: At motivet er rasistisk fordi det er planlagt asylmottak i bygget, at det er gjort for å oppnå vinning og at det bare er rampestreker. At det har en sammenheng med det planlagte asylmottaket er den sterkeste teorien, men etterforskningen vil vise om det stemmer, sier Tore Sparby, etterforskningsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet tror gjerningspersonene ble avbrutt før de klarte å gjennomføre hele planen de hadde – som kan ha vært å tenne på hele bygningen.

– Det kan være at dette er en del av forberedelsene hvis du har tenkt å tenne på bygget etter først å ha ødelagt vanntilførselen, sier Sparby.

Hegratunet skal ha tilbudt kommunen 40 plasser for mindreårige asylsøkere.