Mindreårige asylsøkere skal ha antastet 12-åring

To 16 år gamle asylsøkere i Alta skal flyttes til et mottak et annet sted i Norge etter at de skal ha antastet en 12 år gammel jente, skriver Altaposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta ble mandag ettermiddag antastet både verbalt og fysisk av to unge menn, ifølge avisa. De to, som snakket engelsk, sto ifølge politiet utenfor det nyetablerte mottaket i Bossekop da jenta gikk forbi. De fulgte etter henne, kom med bemerkninger og tok etter hvert også fysisk tak i jenta, skrev Altaposten mandag.

– Etterforskningen vår har avdekket to mistenkte. De ble tatt inn til avhør mandag. Jeg vil ikke si noe om hva de har forklart, da det er andre avhør som gjenstår. Men det er på det rene at vi har de rette. Vi har kontroll på denne saken, forteller etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen hos politiet i Alta til Altaposten tirsdag.

De to mistenkte er 16 år gamle og bodde ved det nyetablerte asylmottaket for enslige, mindreårige asylsøkere i nå nedlagte Nordlys Hotell i Bossekop.

Mottaket har sammen med UDI besluttet å ta dem ut av Alta-samfunnet og plassere dem på et annet mottak. Når og hvor er ikke avklart, ifølge Altaposten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden