Kripos: Seksualforbrytere oppsøker asylmottak

Det tidligere Smart Club-bygget ved Råde i Østfold skal benyttes som nytt ankomstsenter for flyktninger. Politiet mistenker seksuelle overgrep på mottak på Østlandet og på Vestlandet, men ønsker ikke å spesifisere hvor.
Det tidligere Smart Club-bygget ved Råde i Østfold skal benyttes som nytt ankomstsenter for flyktninger. Politiet mistenker seksuelle overgrep på mottak på Østlandet og på Vestlandet, men ønsker ikke å spesifisere hvor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Politiet har mistanke om overgrep mot unge mennesker etter å ha avdekket at kjente seksualforbrytere oppsøker flyktningmottak i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det vi kan bekrefte, er at vi har etterretningsopplysninger om kjente seksuallovbrytere som har oppholdt seg ved mottakssentre, både ved ordinære mottak og ved mottak for enslige mindreårige, sier Vigleik Antun, assisterende sjef for Kripos, til Aftenposten.

Hendelsene skal ha funnet sted både på Østlandet og på Vestlandet, men Kripos ønsker ikke å spesifisere nøyaktig hvor.

Det skal dreie seg om seksualforbrytere bosatt både i Norge og i utlandet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden