Eirik Jensen blir krimforfatter

Den narkotikasiktede polititoppen Eirik Jensen skriver en krimbok sammen med forfatter Thomas Winje Øijord som kommer ut til våren.
Den narkotikasiktede polititoppen Eirik Jensen skriver en krimbok sammen med forfatter Thomas Winje Øijord som kommer ut til våren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Den korrupsjonssiktede Eirik Jensen kommer til våren ut med en krimbok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jensen og forfatter Thomas Winje Øijord skriver en krimthriller som kommer ut til våren, melder nettstedet Bok 365. Boken har den foreløpige tittelen «Attentatet», og handler om Sjur Holt og Avsnittet for spesielle operasjoner.

Øijord understreker at boken er fiksjon, selv om deler av den er basert på virkeligheten.

– Noe av boken er basert på virkeligheten og det erfaringsgrunnlaget som Eirik har. Han vet hva han snakker om, så hvis han sier at noe kunne ha skjedd, kunne det mest sannsynlig ha gjort det. Når det er sagt så er dette fiksjon, en thriller. Det ligger en frihet i fiksjonen som forhåpentligvis kan løfte historiene og gi dem flere muligheter, mener Øijord.

Eirik Jensen og Øijord ble kjent da de samarbeidet om å skrive Jensens biografi, som ble lansert tidligere i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus