Lege tok betalt for over 800 oppdiktede pasientmøter

En lege er i Dalane tingrett dømt til fengsel for bedrageri, etter at han diktet opp over 800 pasientmøter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 48 år gamle legen sendte krav til staten på over 450.000 kroner for konsultasjoner med pasienter som ikke hadde funnet sted eller var uriktige. I alt 818 refusjonskrav sendte legen da han jobbet på Egersund legevakt, i perioden 2005 til 2011.

Nå er mannen dømt til 10 måneders fengsel, samt tilbakebetaling av nesten 610.000 kroner i erstatning til staten, skriver Stavanger Aftenblad.

48-åringen erkjente delvis straffskyld da saken gikk i Dalane tingrett. Der forklarte han at han bevisst diktet konsultasjoner med pasienter som var fritatt fra å betale egenandel – for å få krav på mer refusjon fra Helfo (Helseøkonomiforvaltningen).

Legen registrerte også uriktige diagnoser for en lang rekke pasienter, og i tingrettens dom heter det at dette potensielt kunne medført fare for pasientenes liv og helse.

48-åringens forsvarer, advokat Knut Lerum, sier de foreløpig ikke har tatt stilling til om dommen skal ankes. Legen, ble i 2012 fratatt retten til å operere for trygdens regning i Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus