Statens vegvesen oppklarer reglene for syklister i lyskryss:

- Ikke straffbart å sykle på rød mann

LOV Å SYKLE: Syklistene trenger ikke å stoppe for rød mann.
LOV Å SYKLE: Syklistene trenger ikke å stoppe for rød mann. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Syklister har ifølge veivesenet lov til å sykle på rød mann så lenge det ikke kommer kjørende på veien som en er pålagt å vike for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette melder Budstikka etter å ha vært i dialog med Statens vegvesen.

Mange syklister, bilister og fotgjengere har vært uenige om hvordan lovverket skal tolkes. Veivesenet har tidligere utarbeidet en veiledning om trafikkreglene for syklister der de påpeker viktigheten av å kunne trafikkreglene. I dette tilfellet sier veivesenet at forvirringen stammer fra en feil i eget materiale.

— Det er ikke straffbart å sykle på rød mann. Forvirringen ble skapt da det kom med en feil setning i brosjyren «Trafikkregler for syklister», opplyser Anette Hauge i seksjon for trafikantatferd i veivesenet til Budstikka.

Veivesenet ønsker nå å jobbe med å få større klarhet i reglene.

— Vi ser det som svært uheldig at feilen ikke er blitt revidert og har forståelse for at dette kan skape usikkerhet for trafikanter. Dette er noe vi nå må se på, sier Hauge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus