Hjertestarter oppbevart bak to låste dører i Lihallen

Innebandyspilleren Tobias Wendelstig døde på Rikshospitalet søndag kveld, etter at han falt livløs om på banen med hjertestans under en eliteseriekamp lørdag 31. oktober.
Innebandyspilleren Tobias Wendelstig døde på Rikshospitalet søndag kveld, etter at han falt livløs om på banen med hjertestans under en eliteseriekamp lørdag 31. oktober. Foto: Truls-jarle Hansen / Varingen / NTB scanpix

Innebandyspiller Tobias Wendelstig (34) som falt om under kamp i Lihallen i Nittedal, døde åtte dager senere på Rikshospitalet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter den tragiske ulykken skjedde 31. oktober, viser det seg at hjertestarteren ble oppbevart bak to låste dører i Lihallen, melder VG.

Hjertestarteren blir oppbevart i et lite lagerrom i tilknytning til et vaktrom i et felles inngangsparti for idrettshallen og svømmehallen, opplyser kommunens stabssjef Erling Kristiansen til avisa.

– Den er tilgjengelig i åpningstiden til de kommunale anleggene, men når kommunens ansatte ikke er på jobb er vaktrommet avlåst. Også lagerrommet var låst denne dagen, sier han til VG.

Kristiansen forteller at det ble gjort forsøk på å bryte seg inn på vaktrommet for å få tak i apparatet, men de klarte ikke å komme seg inn. Han sier Nittedal kommune nå vil diskutere med idrettsrådet hvorvidt de skal endre rutinene for oppbevaring av hjertestarteren.

Nestleder i Gjelleråsen idrettsforening og anleggsansvarlig i Akershus idrettskrets, Oddleif Dahlen, sier til VG at en hjertestarter bør være like lett tilgjengelig som et brannslukkingsapparat i alle haller og idrettsanlegg der det drives kondisjonsidrett. Han understreker også viktigheten av kompetanse på livreddende førstehjelp.

Bakgrunn: Innebandyspiller døde

Wendelstig falt om under en eliteseriekamp mellom Gjelleråsen og Greåker. Hva som forårsaket hjertestansen er usikkert.

Den svenske utøveren fikk livreddende førstehjelp av lagkamerater og representanter for klubbens støtteapparat etter at han kollapset. De som jobbet med ham, skal ha fått i gang pulsen på stedet, og han ble senere kjørt til Rikshospitalet. Der sovnet han inn søndag kveld.

Wendelstig ble 34 år. Han etterlater seg kone og ett barn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus