Politiet mener de har avverget fire drap

Metkel Betew, her fra domsavsigelsen i Nokas-saken i 2007.
Metkel Betew, her fra domsavsigelsen i Nokas-saken i 2007. Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

Siktelsen mot Nokas-raner Metkel Betew er utvidet til å gjelde drapsforbund. Politiet mener Betew og hans medhjelpere planla å drepe Imran Saber, to tystere etter Nokas-ranet og en mann som drepte en venn av Betew.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Betew skal dessuten ha planlagt ran av en verditransport på et fly.

– Det har vært langvarig og tung innsats over tid. Vi mener å ha avverget både sannsynligvis drap, drapsplaner og ransplaner, sier politiinspektør Einar Aas i Oslo politidistrikt til TV 2.

Politidistriktets seksjon for organisert kriminalitet har drevet omfattende avlytting og spaning over tid, ifølge TV 2.

Endret siktelse

Betew ble i 2007 dømt til 16 års forvaring for Nokas-ranet i Stavanger i 2004. Han ble løslatt i fjor. I august ble han imidlertid pågrepet av politiet igjen i forbindelse med en storaksjon knyttet til en narkotikasak. I alt 16 personer ble pågrepet.

– Jeg kan bekrefte at det er endringer i siktelsen når det gjelder fire personer i saken. Disse endringene vil bli tatt med i fengslingsgrunnlaget under fengslingsmøtene som skal holdes tirsdag og onsdag denne uken, sier politiadvokat Line Presthus i Oslo politidistrikt til VG.

Kan ha planlagt drap

Det er tidligere kjent at Bandidos-profilen Lars Harnes ble pågrepet i garasjeanlegget i bygården der Imran Saber, også kalt «Onkel Skrue», bor. Han var da bevæpnet, maskert og tildekket med materialer som skulle forhindre at han la igjen biologiske spor.

Politiet mener nå at Harnes hadde en rekke hemmelige møter med Metkel Betew, der et drap på Saber ble planlagt, skriver VG.

Både Saber og Harnes nekter imidlertid straffskyld.

– Siktelsen er utvidet, og hans reaksjon er at det ikke er grunnlag for det. Han er uskyldig i det han er anklaget for, sier Metkel Betews forsvarer Marius O. Dietrichson til TV 2.

Se video fra da politiet aksjonerte i narko-saken tidligere i år:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden