Drapsoffer misbrukes grovt på rasistiske propaganda-nettsted

<p>Bildet av drapsoffer Margaret Molland Sanden misbrukes blant annet på en amerikansk, nynazistisk nettside.</p>
Bildet av drapsoffer Margaret Molland Sanden misbrukes blant annet på en amerikansk, nynazistisk nettside. Foto: Faksimile

Bildet av Margaret Molland Sanden, som ble drept på Valdresekspressen, spres på rasistiske nettsider. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et bilde av drapsoffer Margaret Molland Sanden spres nå på grove rasistiske og antisemittiske nettsider, skriver Bergens Tidende.

4. november 2013 drepte en sørsudansk asylsøker bussjåfør Arve Kvernhaug (55), og passasjerene Brahim Khouya (53) og Margaret Molland Sanden (19) på Valdresekspressen i Årdal.

Et bilde av Molland Sanden, som også er brukt på hennes minneside på Facebook, misbrukes nå på både norske og utenlandske nettsider med rasistisk innhold.

Misbrukes på nynazistisk nettsted

På en nynazistisk nettside er bildet av 19-åringen brukt som hovedbilde i en artikkel med svært rasistiske og hatefulle ytringer om afrikanere. Under bildet av henne står det:

«Denne vakre, hvite jenta ble knivstukket til døde av en av disse stygge dyrene».

Bildet av henne skal ha spredt seg, og florerer nå på en rekke andre rasistiske nettsteder, ifølge avisen.

Les også: Asylsøkere hetses etter trippeldrapene i Årdal

Misbrukt på twitterkonto

I mars i år omtalte TV 2 at bildet av Molland Sanden ble misbrukt på twitterkontoen til en høyreekstrem gruppe med 3.520 følgere. Da reagerte familien sterkt på hvordan bildet av henne ble misbrukt på nettet, og anmeldte forholdet til politiet.

– Ytringene som kommer frem står i sterk kontrast til de holdninger som Margaret sto for, sa familien via sin advokat Maria Kirkeeide Ravnå til TV 2 den gang.

Les også: Trippeldrapssiktet døde etter fall i fengsel

Forlater minnesiden hennes

Flere av 19-åringens venner forlater nå minnesiden hennes på Facebook, ettersom den for det meste blir brukt til å spre innvandringskritiske artikler, skriver BT. Også administratoren av gruppen benytter minnesiden til å spre sitt politiske syn.

Ifølge familiens bistandsadvokat synes familien det er synd at minnesiden brukes på den måten.

– Siden fungerte fint i begynnelsen og familien opplevde den som positiv, men den har etter hvert blitt misbrukt til andre formål, sier Kirkeeide Ravnå til avisen.

Les også:

— Familien er i sjokk

Sørger over tapet av Margaret (19)

– Svært mange asylsøkere har psykiske lidelser

Personvernpolicy