Stavanger-mann dømt for å ha satt fyr på samboeren

En 24 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern for blant annet å ha helt bensin på samboeren og tent på henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju dager var satt av til hovedforhandlingene i saken, som gjaldt grov legemsbeskadigelse mot ekssamboeren. Mannen var også tiltalt for å ha stukket samboeren med kniv og slått henne med øks, skriver Stavanger Aftenblad.

Det alvorligste forholdet fant sted 30. mars i fjor, da retten fant det bevist at han satte fyr på sin daværende samboer.

Mannen erkjente ikke straffskyld og har forklart at han ikke husker noe av brannen, men retten har i sin bevisvurdering festet lit til fornærmedes forklaring. Kvinnen har forklart at hun slukket brannen ved å rulle seg rundt på gulvet, i tillegg til at tiltalte helte vann over henne og slo henne med klær for å kvele flammene.

24-åringen er av sakkyndige psykiatere erklært psykotisk på tidspunktene tiltalen gjelder. Retten kom fram til at han mest sannsynlig var i en straffriende psykose på tidspunktet, og at han derfor ikke kunne straffes for forholdene.

Selv om mannen ble funnet utilregnelig på gjerningstidspunktet, ble han dømt til å betale 500.000 kroner i erstatning til ekssamboeren. Dessuten må han tåle inndraging av to øker, flere kniver, en pipenøkkel og to balltrær.

Personvernpolicy