Stavanger-mann dømt for å ha satt fyr på samboeren

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 24 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern for blant annet å ha helt bensin på samboeren og tent på henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju dager var satt av til hovedforhandlingene i saken, som gjaldt grov legemsbeskadigelse mot ekssamboeren. Mannen var også tiltalt for å ha stukket samboeren med kniv og slått henne med øks, skriver Stavanger Aftenblad.

Det alvorligste forholdet fant sted 30. mars i fjor, da retten fant det bevist at han satte fyr på sin daværende samboer.

Mannen erkjente ikke straffskyld og har forklart at han ikke husker noe av brannen, men retten har i sin bevisvurdering festet lit til fornærmedes forklaring. Kvinnen har forklart at hun slukket brannen ved å rulle seg rundt på gulvet, i tillegg til at tiltalte helte vann over henne og slo henne med klær for å kvele flammene.

24-åringen er av sakkyndige psykiatere erklært psykotisk på tidspunktene tiltalen gjelder. Retten kom fram til at han mest sannsynlig var i en straffriende psykose på tidspunktet, og at han derfor ikke kunne straffes for forholdene.

Selv om mannen ble funnet utilregnelig på gjerningstidspunktet, ble han dømt til å betale 500.000 kroner i erstatning til ekssamboeren. Dessuten må han tåle inndraging av to øker, flere kniver, en pipenøkkel og to balltrær.