To barnehagebarn innlagt med E. Coli-smitte

To barnehagebarn i Orkdal har fått påvist bakterier som er en variant av E.coli-bakterien. Begge har vært innlagt på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bakterien EHEC og EPEC som er påvist. Symptomer på denne smitten er mageproblemer med alvorlig diaré, som kan gi fare for dehydrering hos barn. De to småbarna som har fått påvist smitten er hjemme igjen fra sykehuset og på bedringens vei, skriver Avisa Sør-Trøndelag.

Både kommunelegen og Mattilsynet deltar i arbeidet med å finne smittekilden.

– Det vi har fått opplyst er at det mest sannsynlig ikke er smitte fra katter eller hunder, og dermed ikke smitte fra barnehagens sandkasser. Det er derfor andre smittekilder, sier enhetsleder Kristin Broholm i Evjen barnehage i Orkdal til avisen.

Barnehagen har omtrent 150 barn. 14 av dem går på småbarnsavdelingen der smitten er påvist.

Personvernpolicy