Listhaug: – Godhetstyranniet rir Norge som en mare

– Jeg reagerer på dette godhetstyranniet som rir det norske samfunnet som en mare, sier Sylvi Listhaug (Frp).
– Jeg reagerer på dette godhetstyranniet som rir det norske samfunnet som en mare, sier Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sylvi Listhaug (Frp) hevder at de som tar til orde for en streng innvandringspolitikk framstilles som «slemme og kalde».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Bondevik og sjefen for biskopene i Norge stempler dem som er bekymret for utviklingen som usolidariske og fæle folk, sier Listhaug til NRK etter reaksjonene på regjeringens flyktningbudsjett.

– Jeg reagerer på dette godhetstyranniet som rir det norske samfunnet som en mare, fortsetter hun.

Ifølge NRK føler verken Kjell Magne Bondevik eller preses Helga Haugland Byfuglien seg truffet av kritikken fra Listhaug. Begge avviser at de representerer et godhetstyranni i flyktningdebatten.

Listhaug og regjeringen mener det er nødvendig at Norge blir mindre attraktivt for asylsøkere og foreslår kutt i ytelser, strengere regler for familiegjenforening og høyere terskel for permanent opphold.

Les også:

Borten Moe til frontalangrep på Sylvi Listhaug

Listhaugs politiske mesterstykke

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus