Aarebrot: – Uklokt av Gunaratnam om Breivik

Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap).
Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frank Aarebrot synes det er uheldig at Oslos varaordfører snakker om Anders Behring Breivik i et intervju denne uken. Hun hjelper ham å bli tema igjen, mener professoren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun er uforvarende blitt Breiviks medhjelper. Det Breivik åpenbart er mest redd for i verden, er å bli glemt. Det ville være den verste straffen for ham, sier Frank Aarebrot, professor ved Universitetet i Bergen, til Aftenposten.

I et intervju med avisen sa Khamshajiny Gunaratnam nylig at hun gjerne skulle sett at Breivik ble tvunget ut i samfunnet for å jobbe og betale skatt og sa sågar at en jobb på asylmottak ville vært en perfekt straff.

– Jeg har stor forståelse for at hun som Utøya-offer har sine meninger om gjerningsmannen, men som varaordfører er utspillet uklokt, sier Aarebrot. Han tror mange ikke deler Gunaratnams syn og legger til at Oslos varaordfører skal være samlende for byen og eget parti.

Unni Espeland Marcussen, som mistet sin 16 år gamle datter på Utøya, synes også varaordføreren bør velge sine ord med større omhu.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange etterlatte vil aldri tilgi Anders Behring Breivik og opplever uttalelsene og diskusjonen om han skal være en fri mann som svært belastende, sier Marcussen.

Gunaratnam har beklaget dersom hennes uttalelser «er blitt oppfattet som belastende for noen».

Les også:

Tingretten vil kalle inn Breivik til ny rettssak

Ansatte i fengsel: – Breivik får alltid førsteprioritet