TV 2: Bieber har brutt avtalen

Her forlater Bieber scenen i sinne. Se video.

TV 2 mener popidolet Justin Bieber begikk et soleklart avtalebrudd da han stormet av scenen etter kun én låt torsdag kveld

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foran nesten 1.000 vantro publikummere forlot den canadiske superstjernen scenen på Chateau Neuf i Oslo like etter klokken 22.30. TV 2 sto som arrangør for konserten, som etter planen skulle sendes i november.

– Vi skulle sendt en halvtimes konsert på TV 2 13. november, og vi har ikke materiale til en halvtime. Så der har vi en utfordring, sier kanalens kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til NRK.

– Dette er et soleklart brudd på den avtalen som vi hadde med Justin Bieber, legger han til.

Ifølge Dahl er det for tidlig å si noe om det blir reist et erstatningskrav mot popidolet.

– Det er bare noen timer siden dette skjedde, og det er mange av oss som ikke har sovet så mye i natt og hatt mer enn nok med å ta tak i selve hendelsen. Så vi får snakke om konsekvensene når folk etter hvert våkner og kommer seg på jobb, sier han.

– Det er bredritent

Tårene rant hos publikum da det etter hvert ble klart at Bieber hadde forlatt bygningen og ikke ville komme tilbake.

– Vi synes dette er like bedritent som dere, sa TV 2-programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg da de måtte ut på scenen i Chateau Neuf og beklage det inntrufne.

Tidligere på kvelden hadde Bieber vært gjest i programmet deres «Senkveld».

Artikkelen fortsetter under videoen.

Se også: Her stjeler Bieber showet fra Thomas og Harald:

– Dårlig gjort

– Dette er bare helt for jævlig, sier Heidi (16) fra Nord-Norge til NTB. Hun har brukt flere tusen kroner på å fly til Oslo for å være med på konserten etter at hun var en av de heldige som vant en billett.

– For meg var dette så stort. Jeg hadde gleda meg så vanvittig mye, sier Heidi mens tårene renner i strie strømmer.

– Dette var skikkelig dårlig gjort. Jeg er så sur på ham, sier venninnen, som ikke ønsker å bli navngitt.

Uvisst om følger

Konserten på Chateau Neuf var en spesialkonsert i forbindelse med programmet og promoteringen av Biebers nye album «Purpose». Bieber skulle etter planen spille seks låter, og hele konserten skulle tas opp på TV.

TV 2 ville torsdag ikke si om hvilke følger den avbrutte konserten vil få.

– Det er det for tidlig å si, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Selv gikk Bieber ut på Instagram og beklaget hendelsen.

– Det har dessverre vært en tøff uke for meg, med lange dager og lite søvn, mens jeg må være «på» for kameraer og fans etc. Jeg ville på ingen måte virke slem, men jeg valgte å ende showet fordi dem på første rad ikke ville høre. Forhåpentligvis vil folk forstå grunnen. Jeg håndterer ikke alltid ting på rett måte, men jeg er menneskelig og jobber med å bli bedre, skriver Bieber, og beklager til alle som hadde møtt opp.

– Hendelig uhell

Like før ga han en 15 år gammel jente på første rad en vannflaske, men da hun tok imot klarte hun å trykke på flasken og det sprutet vann ut på scenekanten. Bieber hentet en skjorte for å tørke opp, men da ville ikke fansen slippe skjorta, selv om han gjentatte ganger ba dem om å slippe. Deretter stormet han av scenen i full fart, med danserne hakk i hæl.

Moren til den 15 år gamle jenta som fikk vannflasken, sier det kun var snakk om et hendelig uhell.

– Det får være måte på å ha lav terskel for å bli sint, sier Kristina Olsen til NTB.

Trodde det var en spøk

Hele hendelsen skjedde svært raskt, og det gikk ikke lang tid før Bieber stormet av scenen. Hele salen trodde derfor først det hele var en spøk. Først etter at det hadde gått mange minutter og ingenting skjedde, begynte folk å rope navnet hans.

Deretter begynte hele salen å klappe og synge med til låta «Baby», men uten at de greide å lokke Bieber tilbake på scenen.

Vantroen sto å lese i ansiktene til mange av de om lag 950 publikummerne, og etter hvert gikk flere og flere ut av konsertlokalet.

Fansen som sto utenfor Chateau Neuf var skuffet over idolet sitt etter at konserten ble avlyst:

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy