Departementsansatte avhørt i cruise-saken i Bergen

Arkivbilde av skipsreder Torstein Hagen i selskapet Viking Cruise og tidligere ordfører Trude Drevland i Bergen. Bildet er tatt 15. mai 2015 da cruiseskipet Viking Star kom til Bergen for første gang.
Arkivbilde av skipsreder Torstein Hagen i selskapet Viking Cruise og tidligere ordfører Trude Drevland i Bergen. Bildet er tatt 15. mai 2015 da cruiseskipet Viking Star kom til Bergen for første gang. Foto: Erik Ask / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To ansatte i Næringsdepartementet har avgitt vitneforklaring i den såkalte cruise-saken i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har også fått innsyn i relevante dokumenter i saken, skriver Bergens Tidende torsdag.

Politiadvokat Hedvig Moe Øren, som leder etterforskningen, ønsker ikke å kommentere hva som konkret blir gjort eller hvem som er avhørt eller skal avhøres.

Kommunikasjonssjef Trond Viken i Næringsdepartementet bekrefter overfor avisen at to ansatte i departementet har avgitt vitneforklaring. Politiet har imidlertid ikke gitt signaler om at det er aktuelt med en forklaring fra næringsminister Monica Mæland (H), ifølge Viken.

Tidligere Bergen-ordfører Trude Drevland (H) og havnedirektør Inge Tangerås ble i september siktet for grov korrupsjon, etter at det i juni ble kjent at hun var blitt fløyet i privatfly til Venezia i juni for å delta i sjøsettingen av Viking Star. Også rederieier Torstein Hagen er siktet i saken, ifølge Bergensavisen.

Et sentralt punkt i siktelsen mot Drevland er hennes rolle i arbeidet med å endre regelverket slik at Hagens skip kunne registreres i Norsk internasjonalt skipsregister (NIS). Det er Næringsdepartement som er ansvarlig for dette regelverket.