Påsatte branner skaper redsel i Ulsteinvik

Brannen i tomannsboligen i Ulstein natt til søndag var påsatt. Boligen fikk store skader.
Brannen i tomannsboligen i Ulstein natt til søndag var påsatt. Boligen fikk store skader. Foto: Sunnmørsposten Olav Sindre Rise / NTB scanpix

En tomannsbolig med tolv utenlandske beboere i Ulsteinvik ble natt til søndag påtent for andre gang på tre uker. – Vi er redde, sier Masoumeh Abbasi som har bodd i boligen sammen med familien sin siden 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen er pågrepet for brannen natt til søndag, men en mann er siktet og varetektsfengslet for brannstiftelsen for tre uker siden.

– Mannen som sitter i varetekt, har tilstått og oppgitt motiv, og vi mener at det ikke er noen sammenheng mellom brannene, sier etterforskningsleder Grete Hjelle i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Les også: Kommunal bolig med flere barn i påtent to ganger på tre uker

Ingen mistenkte

Ingen er foreløpig mistenkt for brannstiftelsen i boligen i Ulsteinvik natt til søndag.

– Vi har hatt en branntekniker på stedet, og han har konkludert med at brannen natt til søndag var påsatt, sier Hjelle.

Den påtente boligen er en kommunal vertikaldelt tomannsbolig som ligger like ved Høddvoll stadion.

– Det bor tolv personer i boligen fordelt på en somalisk og en afghansk familie. Det er snakk om flyktninger eller asylsøkere, sier Hjelle. Beboerne ble avhørt søndag.

Den første brannen ble startet i boligdelen til den somaliske familien, mens den andre ble startet i delen til den afghanske familien. Hjelle mener dette kan være tilfeldig.

Krimteknikere jobbet søndag med å undersøke boligen.

– Vi er redde

Masoumeh Abbasi, ektemannen Alireza Abbasi og deres tre barn fikk opphold i Norge i 2013. Familien har bodd i den brannrammede boligen siden 2014.

– Selv om vi er i trygghet nå, er vi redde. Det at noen har tent på boligen vår, er skremmende, sier Masoumeh Abbasi til NRK.

Hun forteller at familien før hendelsen har trivdes i Ulsteinvik, og at de er svært takknemlige for hjelpen de har fått etter at boligen deres ble totalskadd i brann.

Muhamed Ushey, som bor i den andre leiligheten i tomannsboligen sammen med familien sin, sier at de ble vekket av at noen banket på døren.

– Vi fikk beskjed om at vi måtte komme oss ut. Vi så at det var flammer på den ene siden av huset. Det var midt på natta, og vi var redde for å brenne inne, sier Ushey til TV 2.

Han synes det er ille å tenke på at brannen var påsatt.

– Men vi er glade i Ulsteinvik og tror at folk her er glade i oss, sier Ushey.

Flere av barna som bodde i tomannsboligen, er aktive i idrettslaget Hødd, som har gått ut på Twitter med oppfordring til folk om å levere inn klær og sko.

Kriseteam involvert

Tolv personer, hvorav seks av dem er under 18 år, ble evakuert og senere innkvartert på hotell som følge av brannen, skriver Sunnmørsposten.

Ingen av beboerne ble skadd, men boligen har store skader. Kommunens kriseteam ivaretar de involverte.

– Det var ingen fare for at brannen skulle spre seg, så naboer ble ikke evakuert, opplyste operasjonsleder Arild Reite i Sunnmøre politidistrikt til NTB natt til søndag.

Kommunen jobber med å ordne et midlertidig bosted for de involverte familiene.

– Alvorlig

Ulsteins ordfører Knut Erik Engh (Frp) sier til VG at enhver brann som er påsatt, er alvorlig.

– De har bodd der i ganske mange år. Den ene familien har bodd der i fire år. De er så vidt jeg vet godt integrerte familier, sier Engh til avisen.

Brannen i boligen ble meldt klokken 3.18 natt til søndag. Klokken 5.30 opplyste 110-sentralen at den var slukket. Brannen i den ene boligdelen spredte seg til takkonstruksjonen, og selv om det ikke begynte å brenne i den andre leiligheten i tomannsboligen, har den fått en del vann- og røykskader, ifølge 110-sentralen.

Personvernpolicy