En tredje fange har rømt fra fengsel

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 47 år gammel mann er fortsatt på frifot etter at han rømte fra Kongsvinger fengsel natt til søndag. Mannen er den tredje innsatte på to uker som rømmer fra et fengsel i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er fortsatt på frifot. Vi har hatt patruljer ute i hele natt, men har ikke klart å finne ham, sier operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt rundt klokken 7.30 søndag morgen.

Da var det gått omkring fem timer siden politiet fikk melding fra fengselet om at den 47-årige afrikanske mannen hadde rømt fra anstalten på Vardåsen.

– Dette er en anstalt med lav sikkerhet, og da er ikke fangene innelåst. Han har hoppet ut av et vindu og tatt seg over et gjerde, sier Sulen, som legger til at rømmingen ble observert via fengselets kameraovervåking.

Anses ikke som farlig

Operasjonslederen opplyser at mannen var dømt for brudd på utlendingsloven, og at han ikke anses som farlig.

I løpet av natt til søndag ble politiet nødt til å trappe ned søket for å ta seg av andre oppgaver, men søket vil bli tatt opp igjen søndag morgen. Det vil også bli vurdert å sette politihelikopter inn i søket, sier Sulen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

To innsatte rømte

Kongsvinger fengsel holder til to steder i byen og har i alt 117 plasser, går det fram av fengselets nettsider. På Vardåsen like nord for byen ligger fengselets nye del, og i sentrum ligger den eldre delen.

Det er bare snaue to uker siden to innsatte klarte å rømme fra den gamle delen av Kongsvinger fengsel. Etter en omfattende leting med helikopter, hunder og bilpatruljer ble de pågrepet etter tre timer bak et industribygg i byen. (©NTB)