Brann på Borregaard skaper stor eksplosjonsfare

Politiet melder at det er stor eksplosjonsfare som følge av branner i to siloer på Borregaard i Sarpsborg. Ingen personer skal være skadd.
Politiet melder at det er stor eksplosjonsfare som følge av branner i to siloer på Borregaard i Sarpsborg. Ingen personer skal være skadd. Foto: Tobias Nordli/Sarpsborg Arbeiderblad / NTB scanpix

Politiet melder at det er stor eksplosjonsfare som følge av branner i to siloer på Borregaard i Sarpsborg. Ingen personer skal være skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kvarter over midnatt melder politiet i Østfold på Twitter at brannen fortsatt ikke er under kontroll, og at slukkearbeidet er utfordrende. Det er opprettet en sperring på 250 meter rundt siloene.

Den eksplosjonsartede brannen startet i én av siloene, som er fylt med flis. Ifølge politiet er taket løftet av siloen, og det er også er brann i nabosiloen.

Det var i 22.45-tiden det smalt på fabrikkområdet. Naboer har meldt om kraftig smell og «vegger som ristet», skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– Det er røyk, og taket på den ene siloen er blåst av. Det ser ut til å ha eksplodert og ha vært et voldsomt trykk, sier et vitne på stedet til avisen.

Ifølge Dag Arthur Aasbø, direktør for organisasjon og samfunnskontakt ved Borregaard, startet eksplosjonen i den ene modningssiloen der fabrikken har treflis.

Som følge av eksplosjonen er Sarpsbrua og veier rundt fabrikken stengt.

Personvernpolicy