Meny

Mystisk lys observert på himmelen over Sør-Norge

Det mystiske lyset ble fanget på video av det norske meteornettverket. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedredningssentralen har mottatt flere telefoner fra folk som har sett et mystisk lys på himmelen over Sør-Norge fredag kveld.

Lysfenomenet har ifølge Bt.no blitt observert både i Bergen, på Gjøvik og på Sørlandet. Det samme lyset skal også ha blitt observert fra områder nord i Danmark, Tyskland og Sverige.

– I dag 2015-10-23 18:58:24 kom en kraftig ildkule inn over østkysten av Sverige nær Stockholm. Den lyste sterkere enn fullmånen og flere eksplosjoner fulgte i sporet dens. Den brukte ca 3sekunder og falt fra 90 til 30 km før den eksploderte av atmosfæretrykket. Farten var om lag 25km/s og det er en liten mulighet for nedfall på land, skriver Tor Aslesen i Norsk astronomisk selskap.

Svenske Aftonbladet siterer flere vitner som så det mystiske lyset fredag kveld.

– Det var som en brennende kule som plutselig ble borte. Det var veldig skarpt lys og det føltes som om det var nært, sier vitnet Christoffer, som satt i bilen mellom Västerås og Linköping da hendelsen skjedde.

Andre vitner beskriver det som om hele himlen lyste opp og at det så ut som om noe falt mot jorden. En kvinne ved navn Elin sier overfor avisen at hun var sammen med venninner i skjærgården ved Stockholm da de opplevde fenomenet på himmelen.

– Først trodde vi at det var en nødrakett. Noen minutter senere hørte vi det som hørtes ut som et tordenskrall, sier hun.

I Norge ble Meteorologisk institutt tidligere fredag oppringt om fenomenet fra flytårnet i Rygge, som hadde observert noe, opplyser vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick til Aftenposten.

Meteorologene kunne imidlertid ikke fortelle flygelederne hva lyset var for noe.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus