Tina-saken: Siktet ville ringe sykebil

Det kommer stadig nytt om innholdet på lydopptakene i Tina-saken. Tirsdag ble det kjent at en av de siktede sier han ville ringe etter sykebil da Tina Jørgensen (20) lå livløs på bakken. 20-åringen ble funnet død nede i denne i kummen på parkeringsplassen utenfor Bore kirke i oktober 2000.
Det kommer stadig nytt om innholdet på lydopptakene i Tina-saken. Tirsdag ble det kjent at en av de siktede sier han ville ringe etter sykebil da Tina Jørgensen (20) lå livløs på bakken. 20-åringen ble funnet død nede i denne i kummen på parkeringsplassen utenfor Bore kirke i oktober 2000. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

En av de siktede i Tina-saken ville ringe etter sykebil da Tina Jørgensen (20) lå livløs på bakken, skal det fremgå av et av lydopptakene i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Stavanger Aftenblad erfarer er det 36-åringen som først ble pågrepet i saken, som snakker på både det første og det andre lydopptaket som politiet har fått. Det siste opptaket mottok politiet fredag kveld.

Les også: Tina-saken: Siktede var i leiligheten etter drapet

Flere tviler på om informasjonen 36-åringen kommer med er sann. Advokat Olav Sylte, som forsvarer 38-åringen som var den siste av de fire siktede mennene som ble pågrepet, ba tidlig om en psykiatrisk evaluering av 36-åringen.

På det andre opptaket sier mannen videre at han i stedet for å ringe etter sykebil, ringte til sin søster, som også skal ha vært med fra Lyngdal til Stavanger det aktuelle døgnet for 15 år siden.

Les også: – Lydopptaket inneholder nye opplysninger om Tina-saken

36-åringen skal videre si at søsteren og to kamerater, to av hans jevnaldrende medsiktede, kjørte sakte over bybrua fordi de ikke kjente veien. Han forteller at han gikk dem i møte, men at han egentlig håpet å få kontakt med andre bilister i håp om at disse kunne hjelpe til med å redde 20-åringen.

Les også: Politiet har fått nytt lydopptak i Tina-saken

Mannen snakker i hovedsak om timene etter drapet som han hevder han var vitne til. Som på det første opptaket, skal siktede igjen gi uttrykk for frykt for at han selv kan ha slått Tina Jørgensen.

Personvernpolicy