Hells Angels får beholde klubbhuset i Oslo

Politiet tok 23. oktober 2013 beslag i klubblokalene til Hells Angels på Alnabru i Oslo. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Politiet tok 23. oktober 2013 beslag i klubblokalene til Hells Angels på Alnabru i Oslo. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hells Angels får beholde klubbhuset på Alnabru i Oslo. Høyesterett har avvist å behandle påtalemyndighetens anke i den langvarige rettslige dragkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hells Angels:

  • Motorsykkelklubb etablert i California i 1948, hovedsakelig av veteraner fra andre verdenskrig. Navnet Hells Angels ble først brukt av flere bombeflyskvadroner under den første verdenskrig.
  • Har 425 avdelinger i 50 land.
  • Justisdepartementet i USA betrakter Hells Angels som et organisert kriminelt miljø, men klubben er opptatt av at handlinger begått av enkeltpersoner ikke kan brukes mot organisasjonen.
  • I Norge har Hells Angels ni avdelinger: Tromsø, Trondheim, Hamar, Oslo, Skien, Stavanger, Drammen og Bergen, samt MC Nomads.


(Kilder: Store Norske Leksikon, Wikipedia, hells-angels.no)

Det var 23. oktober 2013 at politiet beslagla eiendommen ved E6 nordøst i Oslo.

Bakgrunnen for aksjonen var en beslutning om at hele eiendommen skulle inndras til fordel for staten som ledd i en kommende straffesak mot Hells Angels i Oslo og selskapet Capitol Eiendom AS, som eier bygningen.

Flere personer med tilknytning til klubben står som eiere av selskapet.

– Prestisjen må legges til side

– Vi får håpe at dette avslutter Kripos' krig mot motorsykkelentusiastene i Norge, og at Oslo-politiets virksomme dialogmodell kan starte igjen. Prestisjen bør nå legges til side, sier advokat John Christian Elden, som representerer Capitol Eiendom, til NTB.

Begrunnelsen for beslaget var at huset selv var brukt som verktøy i å kriminalitet. En slik inndragning har aldri tidligere skjedd i norsk rettshistorie.

Bot for våpen

Hells Angels ble først dømt til å betale 750.000 kroner i bot i Oslo tingrett på grunn av funn av våpen på eiendommen, men fikk beholde huset. Borgarting lagmannsrett satte boten ned til 100.000 kroner, en tidel av statsadvokatens krav.

Påtalemyndigheten anket avgjørelsen, men nå har altså retten kommet frem til at anken i saken mot selskapene Hamcom – som står for Hells Angels MC Oslo Norway – og Capitol Eiendom ikke tillates fremmet.

Les også: Har fått to millioner av Hells Angels etter bombe­an­grep