Meny

Gir brukt undertøy til flyktninger

Flere frivillige ved innsamlingsaksjonen på Sogn i Oslo reagerer på at mange avleverer brukt undertøy til flyktningene. Foto: Terje Bratland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folks giverglede sjokkerer. Til og med brukte truser dukker opp i søppelsekkene ved innsamlingsaksjoner for flyktninger. 

– Det sier seg selv at vi ikke kan ta imot brukt undertøy. Foreløpig har vi kastet fire kontainere med ubrukelige ting, sier Terje Bratland til P4 Nyhetene

Han er initiativtager bak innsamlingsaksjonen «Hjelp Flyktningene» på Sogn i Oslo, hvor det foreløpig har blitt avlevert hele 50 tonn med leker, klær og gaver. 

Bratland forteller at mange beklageligvis utnytter innsamlingsaksjonen for å tømme bodene sine for søppel.

– Dessverre er det slik at mange leverer ting de ikke ønsker å bruke selv. Så tror de at de kan bruke oss som dumpingplass.

Han oppfordrer nå folk til å bare overlevere ting de selv ville tatt i bruk. 

Les også : Nordmenn tilbyr 4.500 sengeplasser til flyktninger

Disse lekene er blant innholdet som har blitt avlevert ved innsamlingsaksjonen på Sogn. Nå oppfordres folk til å gi sykler i alle størrelser til mottakene. Foto: Terje Bratland

Bør være mer kritisk

– Man bør være litt mer kritisk til hva man tenker at kan bli brukt på ny. Det er nok fornuftig. Vi har fått mange henvendelser fra organisasjoner og andre aktører som stusser over hva som faktisk blir tilbudt flyktningene, sier Jon Ole Martinsen, seniorrådgiver i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) til P4.

– Det kommer objekter inn som har en slik kvalitet at det ikke kan brukes videre. Slik vil det jo alltid være uavhengig av hvilken innsamlingsaksjon det der, sier Martinsen til ABC Nyheter. 

Han presiserer at det er unntaket, og ikke det store bildet.

– Givergleden det norske folk viser i denne krisen er overveldende og blir satt stor pris på, legger han til. 

Les også : Solberg: – Vi jobber på spreng for flyktningene

Lageret på Blindern videregående skole har til nå mottatt 50 tonn klær og sko. Foto: Terje Bratland

Åpner opp i forbindelse med landskamp

Pågangen ved innsamlingsaksjonen på Sogn har vært så stor at de denne uken besluttet å stenge lokalene for en kort periode. 

– Det er ikke snakk om at vi skal gi oss, men givergleden har vært overveldende. Vi trenger rett og slett en pause for å få tid til å rydde og sortere alt vi har fått, sier Bratland til Aftenposten

Førstkommende lørdag strammer det seg til igjen. I forbindelse med landskampen på Ullevaal Stadion oppfordrer Bratland folk å komme innom Blindern videregående skole for å avlevere klær eller hygieneartikler til flyktningene. 

– Alle som skal på landskampen, eller andre, kan komme innom lageret og levere i tidsrommet 12.00–18.00, sier Bratland til ABC Nyheter. 

Les også : UDI venter opptil 25.000 asylsøkere i år

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus