Skryter av å ha nektet hijab-kledde inngang på egen frisørsalong

Det var ved denne frisørsalongen på Bryne at innehaveren nektet to hijab-kledde kvinner adgang.
Det var ved denne frisørsalongen på Bryne at innehaveren nektet to hijab-kledde kvinner adgang. Foto: Leif Tore Sædberg, Jærbladet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frisør Merete Hodne skal ha nektet å slippe inn to kvinner i frisørsalogen sin på Bryne. Grunnen skal være at de bar hijab. Nå risikerer hun å bli anmeldt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Merete Hodne, som er innehaver av frisørsalongen Comeback Hårdesign på Bryne, skal ha nektet hijab-kledde inngang til egen frisørsalong, ifølge Jærbladet. Hendelsen skryter hun av på sosiale medier.

«Nå sist nektet jeg å ta inn to hijab-kledde damer i salongen min. Ønsker ikke ondskapen inn i dørene der jeg kan bestemme. Lovlig? Kanskje ikke. Men vi har fortsatt ytringsfrihet eller?».

Det skrev Hodne under Pegida-leder Max Hermansens Facebook-innlegg søndag.

Les også : Trakkasert for å bære hijab

«Vi klipper alle»

I Frisørsalongens inngangsparti pryder klistremerket «Vi klipper alle». Likevel skal hun ha nektet de to hijab-kledde kvinnene adgang. I etterkant av Jærbladets oppslag skriver Hodne følgende innlegg på sin egen Facebook-profil:

«Jeg klipper alle - med det mener jeg alle som hører til i samfunnet vårt. Menn, kvinner, barn. Plaggtroll er ikke inkludert og hører ikke hjemme i vårt samfunn.» Dette innlegget har fått 391 likerklikk, 74 kommentarer og har blitt delt 62 ganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisen skal Hodne tidligere være kjent for å ha verv i «Stopp Islamiseringen av Norge». Hun skal også ha et engasjement i den anti-islamske politiske bevegelsen Pegida. Hodne ble også portrettert i VGs serie Nettkrigerne, hvor hun snakket ut om sitt hat mot islam.

Les også: Antirasistisk senter anmelder drapstrusler mot Tajik

Merete Hodne forteller i dette Facebook-innlegget at hun har nektet to hijab-kledde damer i sin frisørsalong. Foto: Skjermdump
Merete Hodne forteller i dette Facebook-innlegget at hun har nektet to hijab-kledde damer i sin frisørsalong. Foto: Skjermdump

Forventer at politiet følger opp

Leder for antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, forteller at han sjeldent har hørt om lignende hendelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hodne kan ha de fordommene hun har, men hun kan ikke anvende fordommene i praksis gjennom å diskriminere medborgere, sier Berglund Steen til ABC Nyheter.

– Det er sjeldent folk skryter av å gjort lovstridige handlinger. Hun har nektet folk en tjeneste på bakgrunn av deres gruppetilhørighet. Det hun har gjort er straffbart og jeg forventer at politiet følger dette opp, legger han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også : Utested mister bevillingen på grunn av rasisme

– Vurderer å anmelde hendelsen

Antirasistisk senter anbefaler kvinnene som opplevde utestengingen å anmelde hendelsen. Om de ikke skulle gjøre det, forteller Berglund Steen at antirasistisk senter selv vil anmelde hendelsen.

– Dette er et klart brudd på straffeloven. Vi vil vurdere å anmelde dette om ikke de to kvinnene som opplevde hendelsen gjør det. Det kan ikke bli stående at man kan behandle folk på dette måten, sier han.

ABC Nyheter har forsøkt å få tilsvar fra Hodne. Hun ønsket ikke å kommentere utover dette:

– De kan bare anmelde. De er gale. Har ikke mer å si angående det, skriver Merete Hodne i en sms til ABC Nyheter.

Les også : Dansk politiker bøtelagt for rasisme på Twitter