Meny

Snø i fjellet – klart og fint ellers i landet

På fjellovergangene i Sør-Norge bør bilistene være godt skodd kommende helg, men for turgåere er litt nysnø bare fint. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snøføyk gir glatte veier på en rekke fjelloverganger i Sør-Norge i disse dager. Ellers i landet er det bare fint høstvær i vente.

Torsdag faller det en del snø over Haukelifjell og Hardangervidda, og politiet ber bilister om å være forsiktige når de krysser fjellovergangene.

– Det kommer spredt nedbør torsdag og fredag, den legger seg som nedbør i fjellet, men dette vil gi seg i løpet av helgen, sier vakthavende meteorolog i Bergen, Trond Thorsteinsson til NTB.

– Det har blåst mye de siste dagene, opptil sterk kuling og storm, så dette merkes nok fortsatt på fjellovergangene, sier han.

Noe nedbør i sør

Det er imidlertid kun i fjellene det vil falle snø med det første. I Agder-fylkene og Telemark er det meldt om nedbør både torsdag og fredag, men dette vil letne fra og med lørdag formiddag. Også i de nordlige delene av Hedmark og Oppland vil det komme nedbør, men dette vil også avta i helgen.

– Lørdag klarner det opp igjen på Østlandet, og det blir klart og fint, sier Larsgård.

Fint vær i nord

I Nord-Norge går de inn i høstferiens siste dager. Det er ventet en del vind og noen regnbyger over Nordland på lørdag, før oppholdsværet kommer.

– Det blir fint for store deler av Finnmark, men i de sørlige delene av Finnmark er det ventet noe skyer, sier meteorolog i Tromsø, Trond Lien til NTB.

I Troms blir det også oppholdsvær, med noen skyer enkelte steder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus