Meny

Mange bergensere bor i helsefarlig luft

Mellom 1.000 og 2.000 innbyggere i Bergen bor i områder der luften hele året er så dårlig at det er i strid med EØS-regelverket Norge har forpliktet seg til å holde. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra Meteorologisk institutt viser at opp mot 2.000 bergensere bor i helsefarlig luft hele året.

Mellom 1.000 og 2.000 innbyggere i Bergen bor i områder der luften hele året er så dårlig at det er i strid med EØS-regelverket Norge har forpliktet seg til å holde, melder NRK. Det viser en rapport Meteorologisk institutt har utarbeidet på oppdrag fra Bergen kommune.

Ifølge rapporten overstiger årsmiddelverdien av nitrogenoksid (NO2) den tillate verdien på 40 mikrogram per kubikkmeter. Målingene er gjort mellom 2012 og 2014.

NO2 kommer fra forbrenningsmotorer med høy temperatur, og det er særlig beboere rundt tunnelutløp i Bergen sentrum som rammes.

– Denne rapporten bør være en vekker for hele det politiske miljøet, sier Sondre Båtstrand fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) til NRK.

Norge ble i forrige uke dømt i EFTA-domstolen for dårlig luftkvalitet over store deler av landet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus