Meny

Kronprinsen lanserte bærekraft på timeplanen

Kronprins Haakon var til stede ved lanseringen av undervisningsopplegget Bærekraft på Gamlebyen skole i Oslo tirsdag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon var aktiv og engasjert da han hoppet inn i rollen som lærer i FNs nye bærekraftmål på Gamlebyen skole i Oslo tirsdag formiddag.

7.-klassingene på den flerkulturelle skolen var de første som fikk en smakebit av det nye undervisningsopplegget «Bærekraft», der også Oslos avtroppende ordfører Fabian Stang var til stede.

Kronprinsen som også er goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP, lanserte det nye undervisningsopplegget sammen med FN-Sambandet.

FNs bærekraftmål ble vedtatt i FNs hovedforsamling 25. september, og innebærer en forpliktelse for alle verdens land til å utrydde all fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene.

– Langsiktig arbeid er helt avgjørende for å nå disse målene. Da må vi starte med barna. Barn er bærekraft, fordi de bærer i seg kraften til å forandre fremtiden. Vi håper derfor at norske skoler vil ta i bruk «Bærekraft» slik at elevene tidlig blir kjent med denne viktige tematikken, sier UNICEF Norges generalsekretær Bernt G. Apeland.

Mens urettferdig fordeling, klimaendringer og menneskerettigheter er temaer som engasjerer elever, så er tanken bak undervisningsopplegget å gi elevene kunnskap om hvordan disse henger sammen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus