Meny

Oslo sier nei til muslimsk grunnskole

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådet i Oslo har sagt nei til etableringen av en muslimsk grunnskole på Grønland. Byrådet mener en slik skole vil kunne få negative konsekvenser for integreringen.

Det er stiftelsen Den muslimske Grunnskole som har søkt om å få starte opp en barne- og ungdomsskole med plass til 200 elever på Grønland fra 2016, skriver Aftenposten.

Utdanningsdirektoratet behandler søknaden, mens Oslo kommune har avgitt høringsuttalelse. Her gir byrådet uttrykk for at de er positive til private alternativer til den offentlige skolen, men akkurat denne skolen mener de vil kunne få negative konsekvenser for integreringsarbeidet i hovedstaden. Derfor anbefaler man at denne skolen ikke blir etablert.

«På bakgrunn av forventet elevsammensetning ved skolen, herunder at skolen er planlagt lokalisert på Grønland, ser Oslo kommune at etablering av skolen vil kunne medføre betydelige utfordringer», heter det i svarbrevet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus