Strandet hval i Rogaland blir trolig liggende over natten

En hval som er strandet på Hellestøstranden i Sola i Rogaland, er sannsynligvis død. Den vil trolig bli tauet ut til dypere farvann og senket.
En hval som er strandet på Hellestøstranden i Sola i Rogaland, er sannsynligvis død. Den vil trolig bli tauet ut til dypere farvann og senket. Foto: Politiet / NTB scanpix

Den døde hvalen som strandet på Hellestøstranden i Sola blir trolig liggende til mandag før den blir fraktet bort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunalsjef for samfunnsutvikling i Sola kommune, Arve Birger Nyland sier til Stavanger Aftenblad at hvalen blir liggende over natten.

– Hvis den fremdeles ligger der mandag, vil den trolig bli tauet til havs, sier han

Hvalen, som antas å være en grindhval, ble oppdaget av turgåere søndag formiddag.

I løpet av dagen valfartet folk til stranden for å få et glimt av dyret – noe som førte til trafikkaos på veien ved Hellestøstranden. Kaoset førte ikke til noen alvorlige ulykker, men politiet måtte rykke ut til en ulykke mellom en sykkel og en moped på stranden. Både syklisten og mopedisten slapp unna med lettere skader, opplyser politiet på Twitter. Forrige gang en hval strandet i Sola var i 2001.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus