Tidligere Israel-ambassadør til Norge er død

Arkivfoto fra 2012 av Israels tidligere ambassadør til Norge, Naim Araidi, som døde fredag.
Arkivfoto fra 2012 av Israels tidligere ambassadør til Norge, Naim Araidi, som døde fredag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels tidligere ambassadør til Norge, Naim Araidi, døde fredag etter kort tids kreftsykeleie, opplyser Senter for antisemittisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at Israels tidligere ambassadør til Norge gikk bort den 2. oktober, skriver leder Michal Rachel Suissa for Senter for antisemittisme (SMA) en pressemelding til NTB.

Les også: Israels ambas­sa­dør hjemkalt

Araidi, som tilhørte minoriteten drusere, var ambassadør til Norge i perioden 2012-2014. Han var den første israelskaraberen som ble utnevnt til israelsk ambassadør i Norge.

– Som personlig venn av professor Araidi minnes jeg ham som et svært intelligent og hederlig menneske med en kompromissløs moral og rettferdighetssans. Han var utvilsomt en av de beste ambassadører Israel har hatt i Norge og som norske jøder og Israels venner vil savne dypt, skriver SMA-lederen.

I februar i fjor ble det kjent at Araidi var kalt hjem av israelske myndigheter. Ifølge Stavanger Aftenblad var årsaken upassende seksuell oppførsel. Ambassadøren avviste anklagene overfor NRK og sa at han dro hjem på grunn av helseproblemer i familien.