Meny

Forventer ikke ras i Oksfjellet lørdag

Fredag formiddag kunne små steiras høres fra Oksfjellet i Troms, og NVE forventet da at den store steinblokken på 12.000 kubikkmeter kunne rase når som helst. Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er foreløpig ingenting som tyder på at det vil gå et ras i Oksfjellet i Kåfjord i Troms i løpet av lørdag. Bevegelsene i fjellet er stabile, opplyser NVE

– Det ser ut til å roe seg ned. Det er for tiden ingenting som tyder på at det vil gå et ras her i dag, men det kan endre seg raskt, opplyser seksjonssjef i Norges vassdrags- og energidirektorat, Lars Harald Blikra, til NTB.

Hastigheten i fjellet ligger på rundt 6 centimeter i døgnet, men det har ikke vært mye steinsprang lørdag, ifølge Blikra.

Bakgrunn: Venter på at 12.000 kubikkmeter stein skal rase ut

Bevegelsene i Oksfjellet har de siste timene vært stabile på mellom 2 og 3 millimeter per time siden lørdag morgen, opplyser NVE.

Det er kaldere og minusgrader i høyden, og NVE understreker at situasjonen kan endre seg raskt.

Fjellpartiet hadde store bevegelser som følge av rasene som gikk i går, men etter dette har bevegelsene gått jevnt tilbake.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus