Forventer ikke ras i Oksfjellet lørdag

Fredag formiddag kunne små steiras høres fra Oksfjellet i Troms, og NVE forventet da at den store steinblokken på 12.000 kubikkmeter kunne rase når som helst.
Fredag formiddag kunne små steiras høres fra Oksfjellet i Troms, og NVE forventet da at den store steinblokken på 12.000 kubikkmeter kunne rase når som helst. Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er foreløpig ingenting som tyder på at det vil gå et ras i Oksfjellet i Kåfjord i Troms i løpet av lørdag. Bevegelsene i fjellet er stabile, opplyser NVE

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ser ut til å roe seg ned. Det er for tiden ingenting som tyder på at det vil gå et ras her i dag, men det kan endre seg raskt, opplyser seksjonssjef i Norges vassdrags- og energidirektorat, Lars Harald Blikra, til NTB.

Hastigheten i fjellet ligger på rundt 6 centimeter i døgnet, men det har ikke vært mye steinsprang lørdag, ifølge Blikra.

Bakgrunn: Venter på at 12.000 kubikkmeter stein skal rase ut

Bevegelsene i Oksfjellet har de siste timene vært stabile på mellom 2 og 3 millimeter per time siden lørdag morgen, opplyser NVE.

Det er kaldere og minusgrader i høyden, og NVE understreker at situasjonen kan endre seg raskt.

Fjellpartiet hadde store bevegelser som følge av rasene som gikk i går, men etter dette har bevegelsene gått jevnt tilbake.