Trolig drap og selvdrap i Haugesund

Politiet etterforsker to dødsfall i Haugesund. De døde er et ektepar, en mann i 50-årene og en kvinne i 40-årene. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
Politiet etterforsker to dødsfall i Haugesund. De døde er et ektepar, en mann i 50-årene og en kvinne i 40-årene. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix Foto: Kjell Bua / NTB scanpix

Politiet i Haugesund har en hovedteori om at det dreier seg om et drap og et selvdrap etter at et ektepar døde som følge av en voldsepisode i Haugesund natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er avhørene som er gjennomført, som gjør at vi kan isolere hendelsen til de to avdøde. Vi kan ikke utelukke at det har vært en kamp inne i bildet, kommenterer politistasjonssjef Edgar Mannes til NTB.

Politiet vil foreløpig ikke kommentere spørsmål knyttet til hvem av de to som gjennomførte drapene, da ytterligere tekniske undersøkelser må gjennomføres for å få verifisert dette.

De døde er en mann i 50-årene og en kvinne i 40-årene.

Datteren varslet

Det var ekteparets 15 år gamle datter som kontaktet politiet om voldsepisoden klokken 03.05 natt til lørdag.

Datteren og parets 19 år gamle sønn var til stede i leiligheten da drapene fant sted, og det er hovedsakelig avhør med disse som bygger opp om politiets hovedteori.

– Vi har ikke et spesifikt motiv, men vi har nå et bedre bilde av de omkringliggende omstendighetene, sier Mannes lørdag ettermiddag.

Ekteparet har utenlandsk opprinnelse, og Mannes bekrefter at alle de pårørende som har tilknytning til Norge, er varslet. Ingen av de avdøde er kjenninger av politiet.

Foretar obduksjon

Politistasjonssjefen opplyser at det mest sannsynlig vil bli gjennomført obduksjon av de avdøde på Haukelands universitetssykehus i Bergen på mandag.

– De to døde var påført tydelige og alvorlige stikkskader med en skarp gjenstand, sier Mannes.

Politiet har funnet en gjenstand som er forenelig med skadene, men ønsker ikke å gå inn på hva slags gjenstand det dreier seg om.

Ekteparet ble funnet med tydelige stikkskader på deres soverom i en bolig i Haugesund sentrum.

En av de døde ble erklært død på stedet. Den andre ble forsøkt gjenopplivet og fraktet til sykehus, hvor også denne personen ble erklært død.

– Fryktelig tragisk

Ordfører i Haugesund, Petter Steen jr. (H) opplyste til NTB lørdag formiddag at to personer fra kommunens kriseteamet var i arbeid, og at vakthavende prest var varslet.

– Dette er fryktelig tragisk, kommenterer Steen jr. til NTB.

Politistasjonssjefen opplyser at kriseteamet til kommunen og barnevernet tidlig ble koblet inn i saken for å ivareta ekteparets barn.

– Vi har avhørt 19-åringen på vanlig måte, mens 15-åringen har gjennomgått et tilrettelagt avhør, opplyser Mannes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden