Meny

Etterforskning av politiidrap på Ottestad kan ta uker

En mann ble skutt og drept av politiet i en boligblokk på Ottestad i Stange 26. september. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten for politisaker mener det kan ta uker å danne seg et sikkert bilde av hva som skjedde da en 38 år gammel mann ble skutt og drept av politiet på Ottestad i Stange i september.

– Vi har avhørt de involverte tjenestemennene, andre tjenestemenn og sivile. Vi utelukker heller ikke at det kan bli foretatt nye avhør av noen av disse, sier etterforskningsleder Olav Kjetil Lund til NRK.

Politimannen som ble alvorlig skadd i skytingen, er skrevet ut av sykehus.

Spesialenheten venter også på den endelige obduksjonsrapporten. Den gir blant annet svar på om mannen var ruset og hvor han ble truffet av skudd.

Les også: Drept 38-åring i Stange var medlem av skytterlag

– Vi har hatt bistand fra Kripos, som har foretatt kriminaltekniske undersøkelser. Vi venter på resultatene av disse, sier Lund.

Politiet ble like før klokken 14 den 26. september varslet om en ruset person som virket ustabil. Da de kom til stedet, ble de beskutt.

Les også: Væpnet politi skremmer psykisk syke

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus