Meny

Mann tiltalt for bildrap på syklist

En syklist omkom i en påkjørsel nær Gardermoen i oktober i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene er tiltalt for bildrap på en syklist da han med høy promille kjørte bilen sin inn i en gruppe syklister i Nannestad i fjor.

Blodprøver viser at bilisten hadde en promille på 2,08 halvannen time etter påkjørselen som skjedde i krysset E16 og fylkesvei 176 like vest for Oslo lufthavn Gardermoen 11. oktober i fjor, skriver Romerikes Blad.

Ifølge tiltalebeslutningen kjørte den alkoholpåvirkede mannen bilen sin over dobbel sperrelinje og kom over i motgående kjørefelt. Her kjørte han rett mot et sykkelfelt med flere syklister, og traff to av dem.

Den ene av syklistene, 22 år gamle Petter Omsland Nikolaisen fra Drøbak, døde av skadene han pådro seg. Den andre fikk brudd og knusningsskader i skulderen og et dypt kutt i venstre bein.

Ved siden av å være tiltalt for bildrap, er mannen også tiltalt for å ha forlatt stedet uten å stanse, for ikke å ha hjulpet de skadde, samt for ikke å ha oppgitt personalia eller varsle politiet.

Rettssaken skal opp i Øvre Romerike tingrett 3. februar. Det er satt av tre dager til saken.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus